McDonald’s – același, de 19 ani. NOT!

Acest articol este mai vechi de 1 an.
Anumite informații s-ar putea să nu mai fie de actualitate.

McDonald's - 19 ani - cartofulVedeți voi imaginea asta? Eh, McDonald’s împlinește, anul acesta, frumoasa vârstă de 19 ani pe plaiuri mioritice. Și cum să nu te bucuri când vezi ce frumos colorate sunt aceste mesaje, mai ales când ele îți vorbesc despre gesturi simple?

Vă mai aduceți voi aminte de primul fast-food McDonald’s, deschis la parterul magazinului Unirea, în data de 16 iunie 1995? Sau de primul drive-thru, deschis pe 29 decembrie 1995, pe DN1 București-Ploiești, în fața Complexului Comercial PRISMA? Mai țineți minte cum ofereau ei câte un sandwich-două primilor țâșpe care le treceau pragul și cum se bătea lumea la coadă, mai ceva ca la pui și sticle de lapte?

Pentru că așa era pe vremea aia, în 1995, când consumam orice mizerii veneau de afară, doar pentru că ne erau stomacurile pline de creveți vietnamezi și salam cu soia. Pe vremea aia chiar îți aduceau comanda în cele 20 de secunde cronometrate pe casă și chiar respectau împachetarea a două felii de chiflă românească astfel încât să semene cu pozele.

După 19 ani, situația din fast-food-urile McDonald’s stă în felul următor: în niciun restaurant McDonald’s nu ți se aduce comanda în 20 de secunde, ba chiar ți se cer banii înainte, pentru a lua comanda următoarei persoane, tu fiind obligat să aștepți minute în șir, deși este un fast-food.

Angajații nu zâmbesc clienților, ci afișează niște mutre triste și obosite, tipice vânzătoarelor de la tarabele din piață. Toată servirea se face în mare grabă, doar pentru profit și parcă deloc pentru satisfacția clientului.

Mă întreb dacă mai există acea cărticică-biblie a angajaților, de unde-și trag ei toate învățămintele și tainele meseriei de „săptămâna asta – casier /  săptâmâna viitoare – spălător de WCuri / următoarea săptâmână – bucătar”. Dacă da, atunci, dragi angajați cu cămăși albe, băgați-le mințile în cap subalternilor și spuneți-le să mai pună mâna pe o carte. Dar să nu facă cornete!

Acum, la 19 ani după (re-)nașterea McDonald’s în România, nu-mi rămâne decât să sper că cei de la conducerea McDonald’s România vor citi acest articol și vor înțelege că dincolo de gard se vede un pic altfel.

La mulți ani, McDonald’s! Să (nu) te faci mare!

mcdonalds-would-you-like-fries

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.