M5 – Atenție, se închid ușile. Următoarea stație… cum ne-o fi norocul!

Acest articol este mai vechi de 1 an.
Anumite informații s-ar putea să nu mai fie de actualitate.

Dacă vă bucurați de inagurarea magistralei 5 de metrou, vă grăbiți un pic.

În primul rând, pentru că magistrala este, de fapt, o jumătate de magistrală – cealaltă jumătate (Eroilor – Pantelimon) fiind dată uitării, poate și pentru că nu dă bine, fix înainte de alegeri, să pici de prost în fața unei țări întregi, spunând că ai inaugurat jumătăți.

În al doilea rând, pentru că siguranța călătorului nu a fost o prioritate pentru Metrorex, tunelurile de metrou fiind construite cu aceeași inconștiență și durere în dos față de siguranță, având în vedere că sunt tot cilindrice și tot fără platforme laterale, pentru evacuarea călătorilor.

Mai exact, dacă te afli în metrou, pe oricare dintre magistralele Metrorex, și dintr-un motiv anume metroul rămâne blocat în tunel, mori ca șobolanul acolo, pentru că nu ai cale de evacuare! Dacă adrenalina te împinge să ieși, totuși, din metrou, ar trebui să te descurci strecurându-te prin spațiul de câteva zeci de centimetri ce se află între vagon și tunel, dar și să ai grijă pe unde calci, pentru a evita electrocutarea din cauza cablurilor ancorate la vedere pe toată porțiunea tunelului.

Prin urmare, dragi călători, atenție se închid ușile. Următoarea stație, dacă avem noroc, o să le și vedem deschizându-se. Dacă nu, aia e…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.