Acest articol este mai vechi de 1 an.
Anumite informații s-ar putea să nu mai fie de actualitate.

Microsoft a decis să își închidă serviciile mobile, începând cu data de 6 octombrie 2011.

Este vorba despre două servicii pentru telefoanele mobile cu sistemul de operare Windows Mobile 6.x. Astfel, serviciile Microsoft My Phone și Windows Marketplace for Mobile vor fi întrerupte. Acest proces a început în data de 15 iulie 2011 când site-ul Windows Marketplace for Mobile a fost întrerupt și nu a mai fost actualizat cu aplicații noi.

Totuși, serviciul Marketplace va fi în continuare disponibil, utilizatorii putând răsfoi, cumpăra și descărca aplicații pentru Windows Mobile 6.x de pe telefon.

Serviciul Microsoft My Phone a oprit salvarea conținutului de pe telefoane, începând cu data de 7 august 2011. Conținutul acestui serviciu a fost mutat pe Windows Live SkyDrive .

SkyDrive este serviciul gratuit de stocare online al Microsoft care vă ajută să accesați și să partajați fișiere precum fotografii și documente Microsoft Office. De asemenea, persoanele de contact, intrările de calendar, mesajele text și fotografiile vor fi mutate pe noul serviciu SkyDrive. Conectarea la serviciul SkyDrive se poate face cu ID-ul Windows Live pe care l-ați utilizat până acum pentru celelalte servicii.

În schimb, conținutul ce include videoclipuri, muzică, documente și preferințe nu va fi mutat de la My Phone pe SkyDrive. Pentru a păstra aceste date, este nevoie să le salvați pe calculator.

În data de 6 octombrie 2011, site-ul My Phone nu va mai fi disponibil și nu se va mai permite conectarea la el. Ca măsură de siguranță, întreg conținutul stocat pe acest serviciu va fi păstrat timp de 1 an și poate fi trimis către utilizatori, la cerere, până în data de 5 octombrie 2012.

Mai multe detalii despre această modificare puteți găsi în comunicatul oficial de pe site-ul Microsoft .