Acest articol este mai vechi de 1 an.
Anumite informații s-ar putea să nu mai fie de actualitate.

Eh, hai! Eram o gașcă destul de mare, aveam un cerc destul de bine închegat. Cine e piticul ăsta care vrea să ni se alăture?

Păi, prietene, piticul ăsta este tocmai Microsoft! Sunt sigur că ai auzit de el! E destul de mare și tare prin cartier, pe cât de mulți fani are, pe atât de multe persoane îl detestă! De ce? Pentru că e mare și puternic iar acum vrea să fie prietenul tău.

L-ai primit la tine în casă, l-ai dat afară. Apoi iar l-ai primit și iar l-ai dat afară. Te-ai purtat cam urât cu el și totuși el vrea să-ți fie prieten. Nu te-a uitat și se pare că va fi pe urmele tale tot timpul vieții deci…

Ce zici? Îl primești? Analizează-l îndeaproape aici, în grupul lui de prieteni .

Altfel spus, Microsoft tocmai pune cărămidă cu cărămidă și își construiește propria rețea de socializare.

Ideea e simplă și asemănătoare cu restul rețelelor de socializare: te înscrii (merge și cu Facebook), cauți chestii cu ajutorul Bing (evident!) și partajezi căutările tale cu prietenii.

Există o funcție numită Video Party ce permite grupurilor de utilizatori să comunice în timp ce urmăresc același videoclip, dar nu pot face videochat între ei. Nu există funcție de upload poze, dar le poți colecta de pe web și aduna într-un singur loc.

Ceea ce vrea Microsoft cu SOCL este să creeze o platformă educativă în care schimbul de informații să ajute ceilalți utilizatori. În acest scop au semnat parteneriat cu Universitatea din New York , Universitatea Syracuse  și Universistatea din Washington .

Momentan, platforma este în fază de testare (beta), dar puteți să vă creați un cont chiar acum  și să așteptați invitația prin email!

Probabil că veți primi mesajul de mai jos, atâta timp cât platforma nu va fi deschisă în totalitate publicului.