Mokangeală pentru bloggeri și blogurile lor

Acest articol este mai vechi de 1 an.
Anumite informații s-ar putea să nu mai fie de actualitate.

Money, money, money!Încep să mă surprind singur în ultima perioadă. Am scris câteva articole despre promovarea bloggerilor și nu-mi stă în fire. Tocmai pentru că nu sunt de acord cu perpetuarea speciei.

În fine, astăzi o să vă spun despre o nouă mokangeală pentru bloggeri și blogurile acestora. Deci vorbim despre Best Web Image  și proaspăt lansatul serviciu, numit BlogSupport .

BWI oferă bloggerilor ocazia de a beneficia de spațiu de găzduire, pentru blog, de 3GB, „pe server românesc”, suport tehnic gratuit, toate astea însemnând, după cum spun ei, „minim 43€/lună”. Cum a calculat BWI această valoare? Simplu! A adăugat 8€/lună (later edit: adică +TVA 24%) la cei 35€/lună pe care-i percepe pentru serviciul „Complex” de mentenanță lunară. Un calcul care-mi sună a un fel de „toată lumea ar trebui să respecte regulile pe care eu le-am inventat”. Fie… Trecem peste detalii. Deci economisești 43€/lună, dacă apelezi la ei.

Pentru că nimic nu e gratis, BWI ridică ceva pretenții în fața bloggerului începător și îi cere să scrie 2 articole/lună, despre subiecte pe care BWI i le va comunica sau îi va oferi articolele gata scrise. O altă condiție constă în a avea un blog cu o vechime mai mare de 3 luni, pe care să scrii cel puțin o dată pe săptămână.

Deși abia am aflat de acest serviciu, am câteva rezerve în a-l recomanda cu încredere prietenilor, din mai multe puncte de vedere:

blogsupport-rotld– intrând ceva mai mult în detalii, nu am reușit să aflu, de pe site-ul lor, datele tehnice ale acestei oferte: bandă garantată de Internet, modelul și tipul serverelor pe care se face găzduirea, datacenter-ul unde se află aceste servere, resursele hardware etc.

– la ROTLD au completat date false și o adresă e-mail de GMail, pentru domeniul blogsupport.ro (ar fi #doaroidee să actualizeze cât mai repede)

LATER EDIT: Au completat datele, după ce am scris acest articol.

– site-ul este găzduit la XServers și domeniul este înregistrat la ClausWeb – două entități pe care le agreez la fel de tare ca sarea în ochi și a căror pregătire tehnică mi-a lăsat de dorit, în repetate rânduri.

blogsupport-pachete-gazduire blogsupport-pachete-gazduire-detalii

Ca să vă scutesc de o lectură suplimentară, iată ce detalii non-tehnice am primit de la BestWebImage, în legătură cu BlogSupport (copy/paste din comunicatul lor):

 • Knowhow-ul acumulat in peste 5 ani de experienta;
 • Gazduire web, adaptata tipului dvs. de website cu backup zilnic, saptamanal si lunar dedicat
 • Suport tehnic pentru e-mail-uri (inclusiv email Business prin Google Apps)
 • Suport Tehnic pentru rezolvarea bug-urilor aparute in urma dezvoltarii tehnologice a browserelor, serverelor si a software-lor folosite in vizualizarea si rularea website-ului
 • Rezolvarea problemelor aparute in functionarea website-ului si sistemului CMS
 • Consultanta pentru utilizarea website-ului si sistemului CMS
 • Consultanta pentru dezvoltarea, optimizarea si actualizarea modulelor folosite in CMS
 • Operatiuni de intretinere site, modificari elemente grafice individuale, modificari texte, adaugare butoane/bannere
 • Operatiuni de intretinere a Bazei de date, import/export de date, crearea de scripturi SQL pentru realizarea de diverse taskuri
 • Administrare zone DNS
 • Audituri periodice de securitate

…iar detaliile tehnice sunt aici:

 • Procesor Xeon Quad Core @ 2.5GHz
 • 8GB RAM
 • HDD 15.000 rpm
 • Acces internet 50 Mbps garantat, cu alocare dinamică în 300 Mbps
 • Nginx web engine.

Altfel spus, serverele sunt, cel mai probabil, HP ProLiant DL360 G5 , cu procesor Intel® Xeon® E5420 (specificații ), 8GB DDR2 (suportă maxim 64GB) și HDD SAS de 146 GB.

LATER EDIT: Serverele sunt IBM x3650 (nu mi-au comunicat seria sau modelul exact), cu HDD SAS.

Vechiuțe, dar merg pentru bloggeri.

Ca o concluzie la cele de mai sus, dacă ești blogger începător și neștiutor în ale detaliilor tehnice, ai ocazia să îți pui blogul pe picioare cât ai zice „advertorial”! BlogSupport este un bun început pentru tine, ca blogger, te poate ajuta să te faci cunoscut și – cu puțin noroc – te va ajuta să înțelegi mai bine cum stă treaba în online-ul românesc.

După ce te-ai făcut cunoscut și te-ai dezvoltat în acest mediu, ia-ți propriul server sau alege o companie de găzduire web care să îți poată oferi exact ceea ce îți dorești! Dar mai e mult până departe, deci succes cu BlogSupport!

Notă: detaliile tehnice și non-tehnice de mai sus mi-au fost furnizate de Roxana, reprezentant BestWebImage.

3 / 5 stars     

5 Comments

 1. alexandrudavid2013

  Cred ca serviciul a fost inteles gresit. Blog Support nu se refera la hosting ci la suportul tehnic al blogului. Adica in primul rand poti primi consultanta despre cum sa iti instalezi o tema noua, cum sa iti instalezi un plugin sau cum sa faci update la platforma ta. Daca ai o problema pe care nu o poti rezolva poti apela la Blog Support. In al doilea rand Blog Support ofera si un serviciu premium de gazduire/backup/securitate. Serverul va fi optimizat pentru platforme de blog si nu va fi niciodata aglomerat peste capacitatile tehnice. Ca o alta precizare, firma Best Web Image este specializata in web development si nu hosting, din acest motiv colaboreaza cu alte firme nisate pe asa ceva.

 2. Razvan Ianculescu

  Interesant proiect. Nu cred ca va fi mokangeala o perioada prea lunga de timp, dar merita atentie cel putin atata vreme cat este cam gratis 🙂

  • olaruroxana

   Draga Razvan, Va fi permanent gratuit. Semnam un contract in care se garanteaza acest lucru pe toata durata colaborarii.
   Daca ai pareri si recomandari suplimentare, le asteptam cu drag pe roxana . olaru la bestwebimage punct ro. Sau daca ti se pare interesant, te asteptam in program 😀

   • Razvan Ianculescu

    Mi s-ar fi parut firesc sa fie gratis pentru inceput si usor-usor sa devina platibil. Nu era decat o observatie fireasca de biznis 🙂
    Multumesc pentru invitatie, am un bun prieten care se ocupa de aspectele tehnice si pentru moment este exact ceea ce-mi trebuie. Dar proiectul chiar merita sustinut, mi se pare chiar foarte interesant. Bravo!

    • olaruroxana

     Oki doki! Multumesc frumos pentru incurajari! Daca stii bloggeri care ar putea beneficia de BlogSupport, poate ne faci o recomandare 😀

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2021 Din PTM în .ro

Theme by Anders NorenUp ↑

%d blogeri au apreciat: