Categorie: Muzică (Page 1 of 3)

Dualist Inquiry – Mayday 4/20

Pentru că azi este o zi deosebită, nu putea fi trecută cu vederea și o lansare deosebită: Dualist Inquiry – Mayday.

Audiție plăcută!

Spotify s-a lansat OFICIAL în România și de data asta nu e fake news!

Spotify

După lupte seculare ce au durat mult timp, Spotify – serviciul online de difuzare conținut audio-video în flux – s-a lansat în România. După ce mai multe site-uri de știri și bloguri au anunțat fals, cu surle și tobe, lansarea încă din luna august a anului trecut (vezi (1) , (2) , (3) , (4)  și (5) ), în ciuda informațiilor oficiale ce contraziceau știrile false lansate de presă și bloggeri (aproape toate sursele îl citau pe bloggerul Manafu, acesta nedivulgându-și sursa și afirmând doar că are informații din „surse sigure”), de data asta chiar au avut dreptate: Spotify s-a lansat în România!

Continue reading

Muzică de la vecini: Soundcloud

Cum ar fi dacă, într-o zi, ți-ai da seama că îți place ceva de care, până atunci, nici nu voiai să auzi?

The PinkprintCam așa s-a întâmplat când am descoperit melodia cântată de Nicky Minaj – Grand Piano. Nu, nu dați cu pietre, până când nu o ascultați!

În piesa asta (și altele de pe albumul The Pinkprint) Nicky nu e acea pată de culoare roz a muzicii proaste. „Grand Piano“ este o piesă bună, cântată frumos, cu versuri scrise cu talent. E acea schimbare din viața unui artist, pe care mulți o așteaptă. Uneori nu vine, alteori se întâmplă să fie Grand Piano

Continue reading

Muzică de la vecini: Frankfurt

Rey & KjavikÎntotdeauna mi-a plăcut să descopăr muzica altor țări și care nu este difuzată în România. Și aproape de fiecare dată nu am regretat, pentru că descopeream sunete noi, ritmuri pe care nu le mai auzisem.

În ultimele 3 1/2 luni ale lui 2014 am fost în Frankfurt. De fiecare dată când mergeam dintr-un capăt în celălalt al orașului cu taxiul mi se întâmpla să rog șoferul să dea volumul mai sus, scoteam telefonul și deschideam Soundhound . Și uite așa mi-am făcut o listă întreagă cu melodii din Frankfurt, pe care le ascult foarte des, unele dintre ele nereușind să evadeze din urechea mea.

Zilele astea este rândul celor de la Rey & Kjavik, cu piesa „Don’t be afraid“. Poate nu o să vă placă. Sau poate că o să. Mie nu îmi vine să o mai opresc!

Continue reading

The Art of Fusion – muzică din Frankfurt

Hang the beat album coverPlimbându-mă prin Frankfurt am avut ocazia să prind în desfășurare câteva prestații live, printre care și cea despre care vă voi spune acum.

De obicei, prestațiile live pe care le-am văzut până acum constau în voce, o muzică pe CD și câteva instrumente clasice. Nu același lucru pot spune și despre cea de față, care include un instrument de care eu nu am auzit până acum.

Rafael Sotomayor este din Chile și călătorește prin lume, unde susține reprezentații live, în stradă și nu numai. Astăzi l-am prins în centrul Frankfurtului, pentru a doua oară.

Continue reading

« Older posts

© 2021 Din PTM în .ro

Theme by Anders NorenUp ↑