Categorie: Muzică (page 1 of 3)

Dualist Inquiry – Mayday 4/20

Pentru că azi este o zi deosebită, nu putea fi trecută cu vederea și o lansare deosebită: Dualist Inquiry – Mayday.

Audiție plăcută!

Spotify s-a lansat OFICIAL în România și de data asta nu e fake news!

Spotify

După lupte seculare ce au durat mult timp, Spotify – serviciul online de difuzare conținut audio-video în flux – s-a lansat în România. După ce mai multe site-uri de știri și bloguri au anunțat fals, cu surle și tobe, lansarea încă din luna august a anului trecut (vezi (1), (2), (3), (4) și (5)), în ciuda informațiilor oficiale ce contraziceau știrile false lansate de presă și bloggeri (aproape toate sursele îl citau pe bloggerul Manafu, acesta nedivulgându-și sursa și afirmând doar că are informații din „surse sigure”), de data asta chiar au avut dreptate: Spotify s-a lansat în România!

Informația a fost destul de bine păstrată secret până în ultima clipă, agenția de PR a Spotify – BDR Associates (site-ul www.bdr.ro era, la momentul redactării prezentului articol, indisponibil; pe prima pagină era o sugestie de redirecționare către bdrassociates.com) – organizând un eveniment într-un cadru restrâns cu foarte puțin timp înainte de lansare. Nici contului de Twitter @SpotifyCares nu a părut a-i păsa prea mult despre infirmarea știrilor false din toamna anului trecut, neoferind nici o informație oficială în acest sens.

Prețul unui abonament lunar este de 4,99€ (în comparație cu 9,99£ în Marea Britanie). Dacă aveți cont (free sau plătit), puteți folosi Spotify din browser la adresa https://open.spotify.com/. Pentru detalii despre abonamente, înregistrarea unui cont nou și alte informații, accesează site-ul Spotify pentru România. Ca fapt divers, domeniul spotify.ro expiră pe 8 octombrie 2018, dacă nu este înnoit, conform noilor reglementări RoTLD.

Muzică de la vecini: Soundcloud

Cum ar fi dacă, într-o zi, ți-ai da seama că îți place ceva de care, până atunci, nici nu voiai să auzi?

The PinkprintCam așa s-a întâmplat când am descoperit melodia cântată de Nicky Minaj – Grand Piano. Nu, nu dați cu pietre, până când nu o ascultați!

În piesa asta (și altele de pe albumul The Pinkprint) Nicky nu e acea pată de culoare roz a muzicii proaste. „Grand Piano“ este o piesă bună, cântată frumos, cu versuri scrise cu talent. E acea schimbare din viața unui artist, pe care mulți o așteaptă. Uneori nu vine, alteori se întâmplă să fie Grand Piano

De data asta, vecinul este Soundcloud, unde am găsit piesa de mai jos, într-o listă.

Ca bonus, vă spun că vioara de la sfârșit este un remake după Paula Abdul – Rush, Rush.

De pe același album – The Pinkprint – vă recomand să ascultați și „I lied”. La polul opus ca gen muzical, dar la fel de interesantă mi se pare „Trini Dem Girls”, melodie ce sigur nu te va lăsa indiferent. 🙂

Muzică de la vecini: Frankfurt

Rey & KjavikÎntotdeauna mi-a plăcut să descopăr muzica altor țări și care nu este difuzată în România. Și aproape de fiecare dată nu am regretat, pentru că descopeream sunete noi, ritmuri pe care nu le mai auzisem.

În ultimele 3 1/2 luni ale lui 2014 am fost în Frankfurt. De fiecare dată când mergeam dintr-un capăt în celălalt al orașului cu taxiul mi se întâmpla să rog șoferul să dea volumul mai sus, scoteam telefonul și deschideam Soundhound. Și uite așa mi-am făcut o listă întreagă cu melodii din Frankfurt, pe care le ascult foarte des, unele dintre ele nereușind să evadeze din urechea mea.

Zilele astea este rândul celor de la Rey & Kjavik, cu piesa „Don’t be afraid“. Poate nu o să vă placă. Sau poate că o să. Mie nu îmi vine să o mai opresc!

Audiție plăcută!

The Art of Fusion – muzică din Frankfurt

Hang the beat album coverPlimbându-mă prin Frankfurt am avut ocazia să prind în desfășurare câteva prestații live, printre care și cea despre care vă voi spune acum.

De obicei, prestațiile live pe care le-am văzut până acum constau în voce, o muzică pe CD și câteva instrumente clasice. Nu același lucru pot spune și despre cea de față, care include un instrument de care eu nu am auzit până acum.

Rafael Sotomayor este din Chile și călătorește prin lume, unde susține reprezentații live, în stradă și nu numai. Astăzi l-am prins în centrul Frankfurtului, pentru a doua oară.

Prima dată a fost pe 25 octombrie 2014, când nu știam nici cum îl cheamă, nici la ce instrument cântă, adică nimic despre el. Așa că m-am pus pe căutat (prietenul Google să trăiască) fără să știu nimic, ci doar având pe telefon clipul de mai jos, pe care l-am pus pe YouTube în aceeași zi…

După aproximativ o oră de căutări am aflat că instrumentul se numește hang (mulțumită distinsei doamne Cristina Bazavan 🙂 ), că solistul este Rafael Sotomayor și că poate fi găsit aici:

site webwww.theartoffusion.com

FacebookThe Art of Fusion

YouTubeThe Art of Fusion

Astăzi, așa cum ziceam, l-am găsit pentru a doua oară în Frankfurt, unde am schimbat câteva vorbe cu el și am aflat că va fi prezent în Republica Moldova, la un anume festival etno (nu știa exact numele, probabil Festivalul Etno-Balcanic Vatra / 16-17 august 2015). Cel mai recent album – Hang the Beat – costă 15€ / 21$ și poate fi cumpărat de pe site-ul The Art of Fusion, livrarea fiind gratuită.

« Older posts

© 2020 Din PTM în .ro

Theme by Anders NorenUp ↑