Noul profil Facebook Timeline

Acest articol este mai vechi de 1 an.
Anumite informații s-ar putea să nu mai fie de actualitate.

Facebook a lansat noul profil, disponibil doar pentru dezvoltatorii de aplicații. Iată cum arată și cum îl poți activa imediat…

În partea de sus ai posibilitatea de a-ți alege o „poză de copertă”, ea fiind redimensionată automat. Editarea ei presupune doar mutarea sus/jos a pozei.

În colțul din stânga jos a aceste poze se află poza de profil, în dreapta ei se află numele și butoanele de actualizare status, jurnalul activităților, „personificare” (vizualizarea profilului așa cum îl vede unul din cei pe care îi ai în lista de prieteni) și posibilitatea adăugării unui ecuson pe site-ul tău.

Dedesubt se află informațiile despre tine, pe scurt: locul de muncă, studii, locul nașterii, limbi străine cunoscute și alte informații pe care le faci publice, alături de un rezumat al prietenilor, fotografiilor cu tine, locațiilor unde ai dat check-in, paginilor care îți plac, persoanele abonate la actualizările tale și cei la care te-ai abonat. Opțional, poți adăuga Notițe, aplicații și alte funcții ale Facebook.

În dreapta acestora, unul sub altul, se află anii în care ai avut activitate, începând de la „acum” și până la „naștere”.

Timeline-ul se află imediat sub informațiile despre tine și reprezintă foarte clar activitatea ta pe Facebook, începând cu anul nașterii.

Pentru aspect și ușurința în utilizare acord o notă 10 cu felicitări! Prevăd exploatarea la maxim a cover photo, atât de către utilizatori cât și de către companii sau chiar Facebook. În viitor, Facebook ar putea vinde acel spațiu companiilor, cu scopul adăugării de cod HTML/PHP, exact așa cum face YouTube pe canalele plătite.

Deși aspectul user-friendly este impecabil, cred că Facebook va deveni destinația nr. 1 pentru cei care vor să afle absolut tot despre tine: ce îți place să faci, când și unde te duci în timpul liber, de cât timp cunoști o anumită persoană etc.

Legat de ultima parte, am fost surprins să găsesc în timeline formularea: Șerban Păun și <numele cuiva> sunt prieteni după ce amândoi au participat la <numele evenimentului>.

Interesant ar fi ca în acest timeline să vezi actualizări de genul: X și Y sunt într-o relație după ce au participat la evenimentul Z. Sau (de ce nu?) X și Y sunt singuri după ce au recomandat acest link. (mulțumesc, Panda , pentru complicitatea la această idee)

Dacă vreți și voi un astfel de profil, trebuie să îl activați. Cel puțin până va fi lansat oficial de către Facebook. Pentru asta, citiți acest articol .

Succes!

6 Comments

 1. Escu

  Si tu ce aplicatie dezvolti?

  In alta ordine de idei: X si Y sunt intr-o relatie dupa ce au participat la orgia organizata de Z, prieten comun.

  • Șerban

   Eu am aplicațiile pentru blog. De exemplu autentificare cu Facebook, mai exact conectarea blogului la contul de Facebook al utilizatorului, astfel încât să poată adăuga comentarii fără a trece alte date.

 2. Alexander

  Stii care -i cea mai tare faza? Romanilor le place , iar strainii urla ca urasc noul facebook si ca se duc in alta parte. Fain nu?

  • Șerban

   Uite-l pe tipul ăsta care a comentat la articol… Este autorul articolului de pe HackDigital și e încântat de el, deci cred că ai generalizat. Un pic, poate! 🙂

 3. Guru Sanket Biswal

  Love it or hate it but u seriously cant resist it …. awesome facebook timeline 😀

  • Șerban

   Indeed! Only that now I feel very stalked! 😆

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2021 Din PTM în .ro

Theme by Anders NorenUp ↑

%d blogeri au apreciat: