Oțetarul

Acest articol este mai vechi de 1 an.
Anumite informații s-ar putea să nu mai fie de actualitate.

Într-o zi insuportabilă de vară pare-se că nu aveam altceva de făcut, așa că am luat-o per pedes pe străzile Capitalei.

Îmi pusesem în gând să vizitez mai multe locuri interesante, mi-am făcut un traseu cu câteva care pot fi văzute într-o zi și la care se poate ajunge, în ordine, mergând pe jos, așa că am plecat la drum. Unul dintre aceste locuri este un copac! Un copac despre care au mai vorbit și alții „mai speciali“, dar pe care am vrut să îl văd cu ochii mei, deși știam că am mai trecut pe lângă el cândva.

Oțetarul

Oțetarul din strada Dionisie Lupu este un copac cu un diametru al tulpinii, aproape de rădăcină, de aproximativ un metru (măsurat ochiometric), în mijlocul căruia se află un gard! Da!, un gard cărămiziu, din oțel ruginit, cu câte o țepușă la distanță de o palmă față de următoarea țepușă. Deosebit și interesant la acest oțetar este că a îmbrățișat gardul într-un mod cum nu am văzut la alți copaci, fapt ce a devenit un fel de simbol al elucubrațiilor motivaționale emanate de fiecare filosof-aspirant al Capitalei.

„Dacă acest copac a putut înghiți gardul și a crescut astfel, înseamnă că și noi, oamenii, putem înfrânge greutățile vieții și ne putem duce viața mai departe“, ar suna șablonul oricărui discurs motivațional pe tema oțetarului din strada Dionisie Lupu nr. 52.

Eu vă recomand să îl vizitați pentru curiozitatea pe care o reprezintă și nu pentru a vă regăsi în astfel de simboluri ori discursuri gargaristice. Este un oțetar care stă în picioare într-o curte a unei case ce aproape stă să cadă. „ATENȚIE CÂINE RĂU“ – mesajul de pe tăblița pironită în fațada casei – nu ar trebui să vă oprească din vizitare: copacul se vede bine și dincoace de gard!

Poziția exactă a oțetarului o găsiți pe Foursquare. Drum bun!

2 comentarii la „Oțetarul

  1. Emil Calinescu Răspunde

    Pe bune? Exista localizarea lui pe Foursquare?! Hai sa localizam pe aceeasi retea si cismelele din parcuri (nu d-alta, dar vine Alin-Alin-Care-i un baiat fin si caruia ii plac, deopotriva, manelele, discotecile si cismelele). Ce zici, domn „primar de retea”, nu te ocupi si de dansele? 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.