Până când?

Acest articol este mai vechi de 1 an.
Anumite informații s-ar putea să nu mai fie de actualitate.

Ştim că românii sunt frumoşi . Şi e un început!

Totodată, românii sunt obişnuiţi să înghită orice. Cam de când e poporul ăsta pe aici, a înghiţit absolut tot ce i s-a pus în faţă cu forţa sau nu.

Deja ni se pare normal să nu primim restul complet în magazin, nu ne interesează dacă taximetristul rotunjeşte cu nesimţire suma afişată pe aparat sau dacă nu are rest. Ni se pare normal să primim salarii pe hârtie şi salarii în mână total diferite – deşi ar trebui să fie unul şi acelaşi lucru, este ceva faţă de care nu te poţi împotrivi atunci când Primăria decide să demoleze monumente istorice şi să planteze păpădii în locul lor sau când renovează pieţe, demolându-le pe cele vechi şi construind altele noi în loc, adăugând şi câţiva lei în plus chiriilor, astfel încât ţăranii să fie obligaţi să mărească preţurile.

Este la ordinea zilei să fim minţiţi, ignoraţi, înjuraţi, bătuţi, discriminaţi de către cei pe care i-am votat (sau nu), dar să plecăm umili capul, cu doar câteva zile înainte de alegeri, doar pentru o pungă cu pixuri, şepci, kilograme de zahăr, litri de ulei sau un grătar cu mici şi o halbă de bere, o excurise la vecinii din sud (pentru promovarea turismului lor), o strângere de mână şi o fotografie cu primarul.

Nu ai ce-i face atunci când angajatorul îţi impune condiţii ilegale de muncă pentru că oricum nu se rezolvă. Pentru că ştii cum merge totul în ţara asta şi pentru că mai bine taci şi-ţi vezi de treabă decât să stai ani întregi în procese.

Suntem un popor ascultător şi bine dresat. Suntem publicul perfect pentru societatea de consum. Suntem public perfect al ratingurilor televiziunilor care ne dezinformează prin minciună şi distorsionarea realităţii. Suntem cei mai cuminţi!

Până când?

1 Comment

  1. Adelin

    Până când? De acum şi până-n veac…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2021 Din PTM în .ro

Theme by Anders NorenUp ↑

%d blogeri au apreciat: