În plata domnului

Acest articol este mai vechi de 1 an.
Anumite informații s-ar putea să nu mai fie de actualitate.

young boy yellingPe data de 29 decembrie 2013 se va desfășura un protest ce are ca scop oprirea finanțării cultelor religioase din bugetul de stat. Există chiar și un eveniment pe Facebook, creat special pentru asta.

Sunt 18.300 de biserici în România (sursa), ceea ce înseamnă 0.096% din numărul total al populației României (sursa). Mai exact, o biserică există la 960 de persoane, ceea ce, din punctul meu de vedere, este cam mult.

„Cam mult” pentru că nu toți credincioșii se duc la biserică în același timp, deci rămâne loc destul oricând, pentru cei prezenți la slujba de duminică. În plus, bisericile și membrii lor nu (știu cu ce) contribuie la bugetul de stat. Dacă mai adaug și că ceea ce ia popa în mână nu se pupă cu ceea ce scrie pe chitanța pe care ți-o înmânează (dacă ți-o înmânează), atunci avem o formă perfectă de evaziune fiscală, cu voia statului.

O să vă zic aici ce am spus și pe pagina evenimentului anterior menționat:

0,68% dintre români s-au declarat atei sau fără religie (sau nu au declarat religia deloc) la recensământul din 2011. Asta înseamnă 129.867 de persoane. Cei care nu și-au declarat religia sunt 84.753. Deci ar fi 45.117 45.114 de oameni convinși de ideile lor.

UPDATE: Pentru corectura din paragraful anterior îi mulțumesc din inimă unui bine-cunoscut comentator de Facebook, „Baraka B. Skulls” – pe numele lui de scenă, care a ținut să mă atenționeze că am scris un articol cu date greșite. (sursa)

E nevoie de 25.000 de semnături pentru înființarea unui partid și o garanție de 150.000 lei. Asta înseamnă o contribuție de 6 lei din partea fiecărui membru semnatar.

La protest vor fi cel mult 200-300 de persoane. Ați înțeles?

Keep Calm și Zi „Amin”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.