Poți să te deconectezi?

Acest articol este mai vechi de 1 an.
Anumite informații s-ar putea să nu mai fie de actualitate.

Nu! Nu este vorba despre relaxare, feng-shui și alte alea. Nicidecum! Ci doar despre deconectarea de la ceva indispensabil multor persoane, ceva fără de care viața ta nu ar mai fi la fel. Ar putea fi mai bună sau mai rea. Rămâne de văzut…

În fiecare zi folosim, într-un fel sau altul, internet. Fie că verificăm e-mail-ul la serviciu, fie că verificăm vremea pe telefon. Chiar și atunci când vorbim la telefonul mobil folosim internet! Dacă nu știați, aflați că toate apelurile se fac prin internet. Acum vă las să vă imaginați cam cât de mult plătiți pe convorbiri, chiar având cel mai mic tarif oferit de operator! Dar nu asta e ideea în acest articol!

Vă propun un test sau mai degrabă o provocare! Haideți să renunțăm pentru o săptămână la internet! Cu siguranță vă aduceți aminte de zilele în care nu aveați internet, nu-i așa? Și cu siguranță viața voastră mergea înainte și fără el.

Acum hai să ne imaginăm cum ar arăta viața noastră fără internet. Și nu doar să ne imaginăm! Ci să punem în practică viața fără internet. Nu mult! Doar o săptămână. O săptămână fără internet!

Ce înseamnă asta? Înseamnă că trebuie stați departe de www, e-mail, messenger, ftp, e-banking și orice alt serviciu folosiți și funcționează prin internet. Pentru ca ispita să fie minimă spre inexistentă, vă propun să scoateți cablul de rețea din calculator, să dezactivați conexiunea wireless și să rugați operatorul gsm să vă blocheze accesul la internet pentru 7 zile!

Și ca să nu vă chinuiți degeaba luați un pix și o hârtie (hai, treacă de la mine, merge și notepad/word/etc.) și notați în fiecare zi cum v-ați descurcat în situațiile în care aveați nevoie de internet și ce alternativă ați găsit.

Ce zici, cititorule? Poți rezista o săptămână fără internet?

10 Comments

  1. am avut internet (zapp) la indemana si nu l-am folosit deloc cam 1 luna!!! a fost ok si fara internet.

    pentru cei care stau doar acasa va recomand un sport numit (Freestyle Football) daca ai putin talent si ambitie poti sta o VIATA intreaga fara INTERNET!!!

    http://www.youtube.com/watch?v=YY5hRhowNQo

  2. Scuzele mele. :> Eu nu pot sa renunt la Internet o saptamana daca stau acasa sa frec menta, daca plec undeva, merge.

  3. E greu… Nu ma consider dependent doar de tigari, dar si cand merg la munte sa fac un traseu nu rezist fara sa verific mail-urile.Am sa mai incerc, dar e prea greu :))

  4. Daca am 2 bete sa le frec sa fac focu’ rezist oricat. Cred ca am fost indian intr-o viata anterioara.

  5. merg la mare 10 zile. Tot ce-i posibil sa nu am net… o sa vad 😛 te aunt dupa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2020 Din PTM în .ro

Theme by Anders NorenUp ↑

%d blogeri au apreciat: