Acest articol este mai vechi de 1 an.
Anumite informații s-ar putea să nu mai fie de actualitate.

Ieri, mulțumită lui Papen și Mihai Teodorescu , alături de Corina Andreea și Matei am fost să văd filmul „Principii de viață”, un film românesc, în regia lui Constantin Popescu.

Personajul principal al acestui film este Emilian Velicanu (Vlad Ivanov).

LATER EDIT: Velicanu are o cană roșie cu Nescafe și centrală de la Romstal, nu de la Buderus. Pentru că la Romstal sunt oameni de treabă nu ca la Buderus unde e o nesuferită de la nu-știu-ce birou. Asta am învățat în primele 15-20 de minute din film când mi se îndesau pe gât reclame, exact ca la curcan.

Velicanu este un om la vreo 40 de ani, împlinit, cu o casă în construcție, în una din suburbiile Bucureștiului. Divorțat și recăsătorit, are 2 copii, cel mai mare – Cătălin (Gabriel Huian) – are 14 ani și cel mai mic – Sorin – de câțiva anișori.

Velicanu este un om realizat, un om fericit! În ziua de dinaintea plecării la mare, alături de soția sa și cei doi copii, Velicanu își aranjează toate treburile de serviciu pentru a nu lăsa nimic nerezolvat. Atitudinea sa nu este una pe care o poți da ca exemplu de urmat. El este un bădăran, un prefăcut, zâmbește aparent în fața clienților săi pentru ca, mai apoi, să îi înjure în toate modurile posibile.

Încearcă să pătrundă cu forța în viața personală a fiului său, Cătălin, intrând în discuții sexuale cu acesta. „Nemernicii” îi ocupă mereu locul de parcare iar glumele sale proaste se țin lanț.

Spre finalul zilei, punctul culminant al acestui film, Cătălin, lipsit de dorința de a merge alături de tatăl său, soția și fratele său cel mic la mare, la bulgari, intră într-un conflict cu Velicanu, înjurându-l. Interpretarea, scenariul și regia conflictului sunt reprezentate de momente extreme, realizate excelent.

„Principii de viață” este un film bun, ce merită văzut nu doar datorită realizării de excepție ci și datorită faptului că filmul a fost premiat la Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), ediția 2011, cu premiul pentru cea mai bună regie. De asemenea, este primul film în care Vlad Ivanov joacă rolul principal.

Mai multe detalii puteți găsi și pe IMDB și Cinemagia .