Probleme cu calculatorul?

Acest articol este mai vechi de 1 an.
Anumite informații s-ar putea să nu mai fie de actualitate.

Calculatoarele se strică. Nu mereu, dar când se-ntâmplă cauți metode de rezolvare a problemei. Dacă nu ai bani sau timp sau chef să-l duci la service, suni un prieten. Sau nu…

Știți voi genul ăla de oameni care cer o părere doar pentru a-ți contrazice răspunsul? Genul ăla de oameni care, atunci când au o problemă cu calculatorul, deși nu se descurcă singuri, nu acceptă păreri sau le cer doar pentru un motiv doar de ei știut…

Pentru că „românul se pricepe la de toate” (inclusiv șaorma cu de toate ), încearcă să rezolve singur problema. De cele mai multe ori nu-i iese și atunci sună un prieten. Uneori, prietenul este chiar subsemnatul.

Subsemnatul își dă cu părerea, explică ce trebuie făcut și primește răspunsul decisiv: „da, lasă că văd eu ce fac…”. Începător în ale calculatoarelor nu sunt. Nici Bill nu m-a luat asistent personal, dar dacă știu soluția, garantat este cea bună și 100% funcțională. Dar ce poți spune în fața unui răspuns de genul de mai sus, înlocuind cu atâta indiferență dificilul „mulțumesc”? Nimic. Zici „OK” și notezi: „Nesimțit. Nu-i răspunde pe viitor”.

Deși tratez un singur subiect, problema de mai sus este generală, nu doar atunci când e vorba de probleme cu calculatorul. De ce am cere o părere, dacă nu știm să o ascultăm și să o apreciem? Sau de ce nici măcar nu acceptăm una? Să fie din cauza ego-ului prea mândru, care are impresia că se poate descurca singur, chiar și în cele mai dificile momente? Sau doar pentru a ne creiona în minte imaginea lumii de afară, pentru a fi pregătiți atunci când decidem să luăm contactul cu ea? Cu lumea din afara ego-ului. Unii îi spun socializare.

4 Comments

 1. Alexandra

  Da, am si eu o problema cu calculatorul de acasa. Inca nu i-am gasit boala, dar niste simptome le stiu. Prefer sa il las asa si inchis, precizez, pana voi avea timp de el sa il ¨pun pe picioare ¨ din nou.

  • Șerban

   Măi, dragă domnișoară! Ai un specialist chiar aici! De ce nu apelezi la dumnealui? 🙂

 2. whatafy

  Si eu patesc regulat problema asta. Pentru ce iti mai cere parerea daca nu e curios de fapt de pararea ta? Eu cred ca e o boala psihica pentru ca altfel nu am cum sa-mi explic prostia unora.

 3. Alexander

  Mai bine intreba publicul sau facea 50/50 decat sa sune un prieten :)))))))
  Oamenii de genul asta au deja o solutie in cap sau doar cauza insa nu sunt siguri pe ei si atunci mai cer o parere, asta-i tot. Indiferent de situatie insa, un multumesc ar fi mult mai apreciat, dar oamenii asa cum spui si tu sunt de multe ori cam mandri, n-ai ce sa le faci.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2021 Din PTM în .ro

Theme by Anders NorenUp ↑

%d blogeri au apreciat: