Ce mai caută românii pe Google

Acest articol este mai vechi de 1 an.
Anumite informații s-ar putea să nu mai fie de actualitate.

google-it

Există o funcție interesantă a motorului de căutare Google care se numește Google Trends și cu ajutorul căreia poți afla ce se întâmplă pe Internet, în oricare colț al lumii. Poți afla, par exemple, ce au căutat americanii pe Internet în ultima lună sau ce au căutat românii în ultimul an. Pentru că suntem locuitori ai plaiurilor mioritice, să aruncăm un ochi asupra căutărilor din ultimul an, plecate din România către Google…

Google Trends - România - Top căutări

În imaginea de sus vedeți cei mai căutați termeni în ultimul an (stânga-jos), din România, precum și tendințele de creștere a acestora (dreapta-jos). Toate acestea sunt căutări de imagini (Google Images).

În graficul de mai jos avem termenii cu cea mai mare tendință de creștere din ultima săptămână, pentru căutări web (Google Web Search).

Google Trends - România - Top căutări

Ceea ce vedeți în graficul de mai sus este o creștere uriașă pentru „5676977” care, surprinzător sau nu, nu este un număr de telefon și nici un cont ICQ. Este un brevet american de invenție a leacului pentru SIDA: „Method of curing AIDS with tetrasilver tetroxide molecular crystal devices”.

Ceea ce nu cunosc cei care caută acest patent este că, în SUA, pentru a primi un astfel de brevet este nevoie doar să ai o idee, nu și de o demonstrație a faptului că ideea chiar funcționează în practică. De exemplu, eu aș putea breveta hoverboard-ul, spunând că poate fi realizat cu super-ventilatoare care să te țină la distanță de pământ. Și, dacă peste câțiva ani vine unul cu un hoverboard care chiar funcționează, eu îl dau în judecată, pentru că mi-a furat ideea. Cam așa funcționează treaba cu brevetele, în SUA.

Dacă veți căuta mai bine, veți afla că brevetul este vechi de mai bine de 10 ani și nu poate fi luat în seamă, din cauza lipsei de probe care să susțină brevetul, cât și din alte câteva omisiuni.

Google it!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.