Category: Românica – țară de vis (page 1 of 16)

Cu bune și cu rele, despre mica noastră țărișoară

Calif Iancului a fost amendat pentru jeg

Pentru cei care ați ars-o prin Regie probabil că ați auzit de localul „La Jeg”. Deși închis după 22 de ani de funcționare, spiritul localului pare a fi preluat până în ziua de azi de către localuri ce se pretind a fi moderne, trendy, fancy dar, mai ales, curate lună!

Deoarece în urmă cu 3 săptămâni am trecut pe la Calif Iancului și, în timp ce mă delectam cu un dil kebab, pe picior mi se urca un gândac roșu de vreo 5 centimetri lungime, am zis că le las eu suficientă carne de digerat, încât să nu fie nevoie de suplimente naturale și bio. Prin urmare, am sesizat Direcția de Sănătate Publică și am reclamat acel local. În urma verificărilor… SURPRIZĂ! Gândacul nu a fost găsit la fața locului, fiind plecat, cel mai probabil, către alte locuri unde se servește mâncare.

Daaaaaaaaaaar…..

CALIF IANCULUI a fost amendat conform HGR 257/2011, articolul 41, litera c), care înseamnă că au fost amendați din cauză că:

„c) neefectuarea operațiunilor de curățenie și/sau dezinfecție a locurilor de muncă, utilajelor, ustensilelor, suprafețelor de lucru și a ambalajelor în condițiile stabilite de normele igienico-sanitare în vigoare”.

Iată și răspunsul oficial, alb pe negru, ca să nu existe dubii și să nu aud clasica „scuză” cu „au venit și ne-au amendat pt că aveau de făcut norma la amenzi”:

Din provincie la Capitală

Conform datelor oficiale, furnizate pentru www.ptm.ro, de către Direcția de Evidența Persoanelor,

(…) la data de 31 octombrie 2015, în evidența activă din Registrul Național de Evidență a Persoanelor figurează 43.198 persoane care au domiciliul în alte județe și și-au stabilit reședința pe raza teritorială a municipiului București.

Toate aceste persoane locuiesc în București pe baza vizei de flotant.

Extras din OUG 97/2005 republicată 2011:

Art. 32 alin. (2) lit a)
persoana care locuiește la o altă adresă decât cea de domiciliu, în interesul serviciului sau în scop turistic;

Art. 36
Persoana care găzduiește o altă persoană, în mod neîntrerupt, pe o perioadă mai mare de 30 de zile, cu excepția situațiilor prevăzute la art. 32 alin. (2) lit. a), are obligația de a anunța poliția sau serviciul public comunitar de evidență a persoanelor de la locul unde este situat imobilul.

Art. 39
(1) Persoanele care își schimbă domiciliul sau își stabilesc reședința sunt obligate să ceară înscrierea în cartea de imobil la noua locuință în termen de 15 zile de la mutare.

Art. 43
Constituie contravenții și se sancționează după cum urmează:
b) nerespectarea dispozițiilor art. 15 alin. (1), art. 18 alin. (1), art. 19 alin. (2) și (3), art. 39 și 40, cu amendă de la 40 lei la 80 lei;
c) nerespectarea dispozițiilor art. 25 și 36, cu amendă de la 75 lei la 150 lei.

Art. 44
Constatarea contravențiilor prevăzute la art. 43 și aplicarea sancțiunilor se fac de către persoane împuternicite din cadrul serviciilor publice comunitare de evidență a persoanelor și de către polițiști.

 Iaca, duamnă Firea, de unde mai puteți face rost de niște bani pentru tramvaiul suspendat.

Zile Libere în 2018

Conform celei mai recente modificări a Codului Muncii, începând din acest an, românii au mai multe zile libere. La cele 14 zile libere de până acum, s-a adăugat vinerea de dinainte de paște, care este, în acest an, pe 6 aprilie.

În total, zilele libere în 2018 sunt după cum urmează:

 1. 1 și 2 ianuarie
 2. 24 ianuarie (Ziua Unirii Principatelor Române)
 3. vinerea mare (ultima zi de vineri înaintea paștelui) – 6 aprilie
 4. prima și a doua zi de paște – 8 și 9 aprilie
 5. 1 mai (Ziua Muncii)
 6. prima și a doua zi de rusalii – 27 mai și 28 mai
 7. 1 iunie (Ziua Copilului) – vineri
 8. 15 august (Adormirea Maicii Domnului)
 9. 30 noiembrie (sfântul Andrei)
 10. 1 decembrie (Ziua Naționala a României)
 11. 25 și 26 decembrie (prima și a doua zi de crăciun)

Poșta Română trăiește!

posta romana

Surprinzător cum ar părea, Poșta Română trăiește, mișcă, respiră și trimite e-mailuri cu comunicate. Și chiar destul de (surprinzător de) bine realizate!

Printr-un email intitulat „AWB sau Track&Trace, care e diferenta? Coduri de 13 caractere sau oricate? Urmarire interna sau internationala? Aflati mai multe!”, Poșta Română trimite un comunicat ce informează publicul în legătură cu serviciul de urmărire a coletelor (Track & Trace).

Comunicatul complet se află pe site-ul itarom technologiescompania ce se ocupă de marketingul Poștei Române – și poate fi citit dând clic aici sau direct de pe serverul PTM.ro dând clic aici.

ACTUALIZARE 11 mai 2017: Referitor la Itarom Technologies, am primit răspuns din partea Poștei Române, pe care îl redau integral:

Marketingul Poștei Române este realizat 100% in-house. Itarom Technologies este un link al unui domeniu asociat platformei de transmitere e-mail-uri, pusă la dispoziție pe bază de abonament de o companie de e-mail marketing din România.

Între timp, în viața reală și offline, în oficiile poștale, angajații Poștei Române încă mai folosesc registrele de sute de pagini și pixul pentru a înregistra, ține evidența și căuta toate coletele, scrisorile recomandate și orice alte produse poștale aveți de primit, cu sau fără tracking number. Asta în timp ce, pe birou, stau prăfuite calculatoare funcționale, conectate la această minunată rețea, denumită Internet.

Și tot în oficiile poștale puteți plăti pentru a obține o cutie poștală de unde nu veți putea ridica plicuri, pachete sau colete, ci doar o hârtie de 10/10 cm prin care sunteți anunțat că v-a sosit trimiterea, trimitere pe care – surpriză! – o veți ridica tot de la ghișeu, după ce aștepați la o eventuală coadă și tot după ce aștepați ca distinsul angajat să caute în registrele stufoase anterior menționate.

În schimb, aruncând un ochi pe achizițiile publice pe anul 2017 ale Poștei Române am observat că s-au cheltuit aproximativ 2,5 milioane de lei pe serviciu notificare (avizare) prin SMS:

Asta o însemna că ce am propus ca idee de schimbare Poștei Române, într-un articol mai vechi, chiar se va întâmpla și serviciul va fi disponibil pentru toată lumea, nu doar clienții eMag? Ar fi o bilă albă pentru Poșta Română!

ACTUALIZARE 11 mai 2017:  Răspuns Poșta Română:

Pentru moment serviciul este disponibil pentru clienții partenerilor contractuali care au solicitat avizare SMS, pentru trimiteri din clasa livrare specială (cum este eMAG, prin serviciul PostCollect) și Prioripost.

Pentru mai multe informații legate de serviciile Poștei puteți intra pe pagina de Facebook „Poștașul Digital” sau pe site-ul oficial.

Nu vă supărați, Eliade la ce echipă joacă?

O țoapă blondă se plimbă pe străzile Bucureștilor, pe tocurile ei cu care, vara, strică asfaltul de calitate inferioară, pe care l-am plătit noi toți – locuitori ai acestui oraș. Toți o observă, puțini o contestă. Dar ea trece…

Un hoț mustăcios, cu aer(e) important(e), discută arogant despre aceiași locuitori. Și nimeni nu-l combate. Poate pentru că zice bine ce zice. Sau poate că nu. Dar el tot zice…

20 de polițiști se joacă de „ba p’a mă-tii” cu un răsfățat al lu’ tati care-i și întrece… Și știrea trece…

Dar ăsta… zi să-i zic! Ptiu! Paștele mă-sii! Cum îl cheamă, c-am uitat?!? Elodia? Nu. Aia a fost la televizor mai demult.

Gata! Știu! Eliade! Ăsta – Mircea Eliade – la ce echipă de fotbal joacă?

Nu știu. N-a dat la televizor azi.

Older posts

© 2018 Din PTM în .ro

Theme by Anders NorenUp ↑