Sărbătoriți la birou(?)

Acest articol este mai vechi de 1 an.
Anumite informații s-ar putea să nu mai fie de actualitate.

Cadou de nuntăDe când m-am angajat la primul loc de muncă, am evitat, atât cât s-a putut, să fiu la birou atunci când îmi sărbătoream ziua de naștere.

Concediul de odihnă mi-l planificam în așa fel încât să includă și data nașterii mele sau făceam în așa fel încât, în ziua respectivă, să fiu oriunde altundeva, numai la birou nu.

Sărbătorile la birou, în general, sunt nașpa rău! Nu-mi place ideea de petrecere la locul de muncă, tocmai pentru că nu (ar trebui să) te duci acolo neapărat de plăcere, ci pentru bani. În plus, mi se pare cam trist ca cei mai buni prieteni pe care îi ai să fie tocmai colegii de serviciu. Adică ai ajuns în halul ăla de singurătate încât să nu mai ai niciun prieten, deci îți faci unii noi tocmai de la locul de muncă?

Nu am înțeles nici treaba cu cheta pentru sărbătorit, în urma căreia respectivul va primi un cadou de prost gust, foarte scump în comparație cu calitatea sa și pe care, probabil, nici nu și l-a dorit. Evit să donez bani în astfel de acțiuni inutile și nici nu am pretenția să primesc un cadou, din partea colegilor, de ziua mea. Tocmai de-aia evit să fiu la birou în acea zi!

Cred că sărbătoritul ar fi mult mai impresionat dacă fiecare i-ar lua câte un cadou (oricât de mic ar fi) și nu un mega-cadou rezultat din cheta a câtorva zeci de insensibili. Dacă sunt de părere că sărbătoritul merită, din partea mea, un cadou, atunci i-l cumpăr și înmânez personal.

Hai să nu mai facem cadouri din chete! Unde-s mulți, nu-s sentimente.

3 Comments

 1. Emil Calinescu

  Un amic se angajase si in contractul lui scria ca de ziua lui e liber. Avea concediu normal + ziua lui de nastere, cu obligatia de a lucra intr-una din sarbatorile legale in contul ei. Dar din acel motiv toata lumea statea acasa la acel loc de munca.

  • Irina Bărăgoi

   Din moment ce ești ateu, mi se pare că ți se face un favor cu chestia asta…

 2. Irina Bărăgoi

  – Poftim, Şerbane, nu ştiam ce să-ţi luăm, dar ăsta e cadoul din partea noastră!
  – Mulţumesc, colegi! Ăsta e paharul din care trebuie să beţi cu toţii, iar asta e covrigelul din care trebuie să roadeţi!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2021 Din PTM în .ro

Theme by Anders NorenUp ↑

%d blogeri au apreciat: