Scara rulantă de la metrou Dristor

Acest articol este mai vechi de 1 an.
Anumite informații s-ar putea să nu mai fie de actualitate.

Metrou

Am văzut azi la Albert o poză de la stația de metrou Dristor, cu o scară rulantă ce, de mai bine de 6 luni, nu funcționează. Pentru că mă interesează metroul și Metrorex în general, am întrebat dacă a trimis cineva vreun mesaj către Metrorex, în care să raporteze problema cu acea scară rulantă.

Ca să fiu și mai sigur, am trimis chiar eu, azi, un e-mail către adresa lor de contact (pe care o găsiți pe site-ul oficial Metrorex). Aștept răspuns. 🙂

Mai jos aveți statusul publicat de către Albert.

Dacă treceți pe la stația de metrou Dristor și observați că scara rulantă nu funcționează, trimiteți și voi un e-mail către Metrorex, în care să îi anunțați despre defecțiune. Dacă, totuși, o vedeți funcționând, vă rog să mă anunțați printr-un comentariu la acest articol.

UPDATE 10 februarie 2015: După o scurtă investigație am aflat următoarele: firma care a produs scara rulantă este din Cehia și nu mai există. Metrorex a făcut demersurile pentru înlocuirea scării. ISCIR nu o poate repara, pentru că sunt piese unice, speciale pentru o scară de dimensiunile respective. În plus, ISCIR nu își poate asuma riscul în cazul reparației folosind piese „compatibile”. Urmează aprobarea documentelor și pornirea licitației pentru achiziția unei scări rulante noi.

Toate aceste informații mi-au fost oferite de către Metrorex, ce poate fi contactată, dacă aveți sesizări sau reclamații, la numărul de telefon 021-9264.

UPDATE 24 februarie 2015: Am primit și răspunsul oficial, prin e-mail, în urma sesizării mele. Iată-l:

Stimate domnule Șerban PĂUN,

Urmare a sesizării dumneavoastră înregistrată cu numărul M.01/2010/17.02.2015, vă comunicăm următoarele:
S.C. METROREX S.A are prevăzută în bugetul de investiții pentru anul 2015 suma necesară înlocuirii escalatorului din stația Dristor 1. Lucrările de înlocuire vor fi realizate imediat după încheierea procedurilor de achiziție a escalatorului.

Cu stimă,
DIRECTOR GENERAL,

ing. Aurel RADU

**************************************************************
Biroul Comunicare si Relatii cu Presa

Tel.: 021.319.36.01/5398
Fax: 021.312.51.49
contact@metrorex.ro
S.C. METROREX S.A.
B-dul Dinicu Golescu, nr. 38, BUCURESTI

ACTUALIZARE 14.10.2015:

7 comentarii la „Scara rulantă de la metrou Dristor

 1. Spanac Răspunde

  Scara nu merge de 1 an. Cucoana de la ghi;eu mi-a spus ca au facut 3 cereri la conducere ;i n-au primit niciun raspuns. Ulktima dat[ c\nd am ]ntrebat-o a fost acum 2 luni. P\n[ ieri am mers zilnic la dristor. nu a funcíonat nici dimineaá la ora 8 nici dup[ amiaza la ora 17 scara. :i la cat praf si mizerie era pe ea, clar nu era data in functiune de ceva vreme.
  Daca aia au zis ca s-a stricat firma, sa vedem cat stam pana luam una germana, cum sunt toate celalalte

  • Șerban Autor articolRăspunde

   Eu am vorbit direct „la sursă”, cum ar veni 🙂
   Răspunsul îl vezi în UPDATE-ul din acest articol. Cred că partea cu hârțogăria este (și) treaba Primăriei Capitalei.

 2. Albert Răspunde

  Irina, trebuie neaparat sa postezi un clip video cu ea functionand in dreptul unui ziar de azi 🙂 Evident, glumesc!
  Te cred pe cuvant si sper totusi sa mearga tot timpul respectiva scara, asa cum platim si noi cartelele cand vrem sa ne plimbam cu metroul.

 3. Irina Bărăgoi Răspunde

  Nu știu cât de des merge Albert cu metroul, dar când trec de pe o magistrală pe alta la Dristor, ghici ce!, funcționează scara. E adevărat, uneori nu merge deloc, dar de 6 luni e imposibil să nu meargă, pentru că atunci când lucram în zona Piața Alba-Iulia, treceam pe la Dristor de cel puțin 2 ori pe zi și, din nou, ghici ce!, și-atunci funcționa. Nu că aș lua apărarea celor care ar trebui să remedieze situația pentru totdeauna, nu cârpit, dar să zici că nu merge de 6 luni e doar o exagerare. Poate are el ghinion așa încât, atunci când trece pe-acolo, să nu meargă. Poate e doar un semn să facă efort. Sau poate i-a zis ceva…

 4. Andrei Răspunde

  Cred ca ar trebui sa faci un mare banner pe care sa-l pui deasupra scarii ăsteia si sa scrii: Daca aceasta scara „ruleaza” intrati pe ptm.ro si lasati un comentariu. :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.