Schimbăm ceva?: Poșta Română

Acest articol este mai vechi de 1 an.
Anumite informații s-ar putea să nu mai fie de actualitate.

Poșta RomânăNu știu cât de mult aveți voi treabă cu serviciile poștei, însă e imposibil să nu fi auzit măcar o dată (de la un prieten, o rudă, o discuție în RATB) o poveste despre cum poștașul nu își face datoria ca la carte și pentru care e plătit, caz în care nu livrează scrisori, avize, pensii și altele la domiciliul tău.

Pentru a preîntâmpina astfel de situații, aș propune doar o idee Poștei Române, idee ce ar eficientiza activitatea societății, ar avea ca rezultat imediat satisfacția cetățenilor și ar dovedi că este o societate modernizată și nu una în care te privesc cu scârbă aceleași angajate plictisite de viață, ce își rezolvă probleme personale în ciuda cozii ce le așteaptă dincolo de tejghea.

Prin urmare, fiecare scrisoare, aviz poștal, colet, recomandată etc. sosite la poștă ar trebui să fie anunțate prin trimiterea unui SMS/email către destinatar. De exemplu, un mesaj de forma:

„Vă anunțăm că v-a sosit scrisoare recomandată 123/04.03.2014. Expeditor: Ion Popescu. O.P. 1“

În cazul ăsta, primești mesajul, știi ce ai de ridicat de la poștă, știi de la ce oficiu poștal și de la cine ai primit. Mai mult de atât, poștașul este scutit de o muncă în plus, nemaifiind nevoit să se deplaseze până la tine ca să îți lase avizul în cutia poștală, se face economie de hârtie și se salvează câțiva copaci.

Cum știe poșta cui să trimită mesajul? Simplu! Pe site-ul oficial există un formular de înscriere, unde îți completezi datele și îți creezi un cont. În cont ai opțiunea de SMS, email etc. pentru orice serviciu al poștei.

Serviciul este gratuit pentru destinatari persoane fizice și taxat cu o sumă simbolică pentru persoane juridice (de ex. 10 lei/lună).

Teoria este simplă. Vouă cum vi se pare punerea în practică a acestei teorii?

Citește și celelalte articole cu eticheta idei de schimbare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.