Acest articol este mai vechi de 1 an.
Anumite informații s-ar putea să nu mai fie de actualitate.

Breakout Escape Room

Dacă ați prins perioada jocurilor de tipul text adventure, atunci aveți o idee despre ce este escape room. Ideea a pornit de acum mai bine de 25 de ani , la mult timp după text adventure luând forma unor jocuri online, în care erai blocat într-o cameră de unde trebuia să ieși, folosindu-te de indicii și obiectele din cameră.

În România, Escape Room este destul de tânără ca intrare pe piață, dar dezvoltată cât Făt Frumos. Fiecare local cu astfel de camere are propria viziune asupra modului cum trebuie să arate un escape room perfect. La Break-out, unde am fost zilele trecute, ai la dispoziție 3 camere, fiecare cu propria poveste.

Cu ajutorul lui Emil am ajuns acolo și am încercat să evadăm din Sherlock’s Despair, cameră despre care cei de la Break-out spun următoarele:

21 Octombrie, 1887, Londra.
Ziarele anunță cu tristețe moartea celui mai faimos detectiv al tuturor timpurilor…

Sherlock Holmes lucra de câteva luni la cel mai important caz al carierei sale. Devenise izolat și pierduse contactul cu lumea exterioară. Ultima oară a fost văzut pe o alee întunecată a cartierului Westminster… A doua zi, un cadavru a fost adus la morga spitalului King’s Hill potrivindu-se descrierii sale…

Este datoria ta, Watson, să intri în biroul lui Sherlock și să descifrezi misterul morții sale, dar grăbește-te, nu e timp de pierdut, cel care l-a omorât pe Sherlock este și pe urmele tale acum…

Nivelul de dificultate mi s-a părut a fi puțin peste mediu, luând în considerare timpul necesar rezolvării fiecărei enigme (pe site este clasificată ca nivel de dificultate 9/10). Am fost la un singur pas distanță de a evada din Sherlock’s Despair, însă neatenția a făcut ca toți cei 6 prezenți în acea cameră să omitem un mic detaliu, detaliu pe care, din păcate, nu vi-l pot spune, pentru că aș strica toată distracția, în cazul în care vreți să ajungeți acolo.

Prețuri, localizare, poze și alte detalii găsiți pe www.break-out.ro , tot acolo puteți face și rezervarea pentru camera dorită.

Dacă nu ați mai fost niciodată într-o astfel de cameră, vă recomand să vă obișnuiți cu ideea de escape room încercând clasicele jocuri online Crimson Room și Viridian Room, realizate de Toshimitsu Takagi, pe care le puteți găsi foarte ușor cu o singură căutare de Google.

4.5 / 5 stars