SO.CL – Noua platformă de socializare de la Microsoft

Acest articol este mai vechi de 1 an.
Anumite informații s-ar putea să nu mai fie de actualitate.

Vă spuneam ieri despre noua platformă de la Microsoft, numită SO.CL și despre cum ar vrea să facă parte din gașca ta. Astăzi am primit invitație pentru a-mi crea un cont.

Nu o să mai repet detaliile despre care v-am spus în articolul anterior ci o să vă spun cum se vede platforma din interior.

La prima vedere seamănă foarte tare cu Google+ din punct de vedere al designului interfeței, deși m-aș fi așteptat ca această platformă să vină ca un răspuns al Microsoft pentru Facebook.

Deși nu este construită în același stil și cu același scop precum celelalte 2 mari platforme de socializare, SO.CL beneficiază de un feed iar una din cele mai interesante funcții ale acesteia mi s-a părut posibilitatea de a prelua un cod embed pentru căutările din feed.

Am inclus aici una din căutările afiște în feedul meu, mai exact căutare după Windows 8, actualizată live.

Prima pagină, după conectare, mi-a afișat 3 zone: meniul principal, feedul împărțit în 2 zone (poze și știrile propriu-zise) și zona de administrare cont sub care se află ultimele așa-numite Video Party la care poți lua parte plus o zonă bonus cu un buton ce permite invitarea prietenilor în rețeaua SO.CL.

(Eu am primit 5 invitații odată cu înscrierea, deci dacă sunteți interesați tot ceea ce trebuie să faceți este să îmi lăsați un comentariu la acest articol în care să vă exprimați dorința de a primi invitație.)

Video Party este o funcție foarte interesantă! Permite urmărirea clipurilor video în grup și adăugarea a noi clipuri în lista de redare, totul în timp real!

Ca și în alte rețele sociale, în SO.CL poți urmări și poți fi urmărit de alte persoane. Deși nu este prezentat ca o funcție de actualizat stare, căsuța de căutare din partea de sus ține tocmai locul acesteia! Orice cauți acolo va fi partajat în rețea, alți utilizatori văzând asta în feedul personal.

 

Pentru a fi în trend cu competitorii, SO.CL are și buton de Like. Sau Smile. Alegeți voi denumirea!

Eu știu doar că atunci când îl apeși zice „Cutare likes this. 🙂

Paginile utilizatorilor de SO.CL nu pot fi vizualizate din afara rețelei, adică public. Chiar dacă nici Facebook sau Google+ nu permit asta, SO.CL este foarte discret! Niciun conținut din pagina ta nu va fi văzut fără a avea un cont pe această platformă. Deocamdată văd asta ca un mic dezavantaj atunci când îți promovezi diverse pe pagina personală, cum ar fi blogul, site-ul companiei etc. Dar nu ăsta este scopul pentru care a fost creată această platformă ci unul educativ. Sau cel puțin așa spun cei de la Microsoft.

Până când SO.CL va crește mare, vă invit să vă faceți un cont, aplicând chiar acum pentru o invitație, direct pe site sau aici, în comentarii, dacă vă nimeriți printre primii 5 norocoși! 🙂

2 Comments

  1. robert

    Salutare! M-ai făcut curios… Ce ar putea aduce mai mult so.cl? Îmi poți da o invitație?
    Multumesc!

    • Șerban

      S-a rezolvat!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2021 Din PTM în .ro

Theme by Anders NorenUp ↑

%d blogeri au apreciat: