Acest articol este mai vechi de 1 an.
Anumite informații s-ar putea să nu mai fie de actualitate.

Spotify

După lupte seculare ce au durat mult timp, Spotify – serviciul online de difuzare conținut audio-video în flux – s-a lansat în România. După ce mai multe site-uri de știri și bloguri au anunțat fals, cu surle și tobe, lansarea încă din luna august a anului trecut (vezi (1) , (2) , (3) , (4)  și (5) ), în ciuda informațiilor oficiale ce contraziceau știrile false lansate de presă și bloggeri (aproape toate sursele îl citau pe bloggerul Manafu, acesta nedivulgându-și sursa și afirmând doar că are informații din „surse sigure”), de data asta chiar au avut dreptate: Spotify s-a lansat în România!

Informația a fost destul de bine păstrată secret până în ultima clipă, agenția de PR a Spotify – BDR Associates (site-ul www.bdr.ro era, la momentul redactării prezentului articol, indisponibil; pe prima pagină era o sugestie de redirecționare către bdrassociates.com ) – organizând un eveniment într-un cadru restrâns cu foarte puțin timp înainte de lansare. Nici contului de Twitter @SpotifyCares nu a părut a-i păsa prea mult despre infirmarea știrilor false din toamna anului trecut, neoferind nici o informație oficială în acest sens.

Prețul unui abonament lunar este de 4,99€ (în comparație cu 9,99£ în Marea Britanie). Dacă aveți cont (free sau plătit), puteți folosi Spotify din browser la adresa https://open.spotify.com/ . Pentru detalii despre abonamente, înregistrarea unui cont nou și alte informații, accesează site-ul Spotify pentru România . Ca fapt divers, domeniul spotify.ro expiră pe 8 octombrie 2018, dacă nu este înnoit, conform noilor reglementări RoTLD.