Categorie: Tech (Page 1 of 6)

Curățarea rapidă a tastaturii, fără a opri calculatorul

În vremuri grele, de carantină și auto-izolare, când curățenia este prioritatea zero și lucratul de acasă este un (nou) stil de viață, este nevoie ca biroul pregătit de home office să fie curat și dezinfectat. Asta include tastatura, dar și mouse-ul.

Însă, cum să cureți tastatura, fără să fie nevoie să oprești laptopul? Ce-i drept, dacă ai un desktop, treaba e simplă: o deconectezi (scoți cablul sau receptorul wireless – după caz) și ai rezolvat! Când ai un laptop, singura metodă este să îl oprești și să te apuci de curățenie. Doar că asta faci atunci când nu știi că există o variantă mult mai simplă și mai eficientă!

Continue reading

Cu ING Pay plătești contactless cu telefonul mobil

În noaptea de sâmbătă spre duminică, ING a lansat un nou serviciu ce permite clienților să poată plăti cu telefonul mobil la orice POS, direct din aplicația Home’Bank. Serviciul se numește ING Pay și este, din păcate, o alternativă la Google Pay, pentru clienții ING. Un serviciu asemănător există de ceva timp și este oferit de Banca Transilvania – prin serviciul BT Pay, care presupune instalarea unei aplicații suplimentare (alta decât aplicația BT de mobile banking).

https://twitter.com/ing_ro/status/1015680924946698240
Continue reading

HTTPS gratuit, pentru oricine

Așa cum am mai spus într-un articol precedent, odată ce Google a anunțat că va puncta site-urile ce funcționează pe protocolul HTTPS, securizarea site-urilor cu ajutorul certificatelor de securitate a început să fie o prioritate pentru web.

Astfel că din ce în ce mai multe site-uri, bloguri sau magazine online, care nu dețineau un certificat de securitate, au început să pună accent pe asta. Certificatele de securitate se pot obține din multe locuri, contra unor sume mai mici sau mai mari, în funcție de reputația celui care le vinde sau în funcție de tipul de verificare al acelui certificat.

startssl-ptmro-sslÎn momentul de față, Startcom este singura entitate ce oferă absolut gratuit certificate SSL, pentru oricine. Toate certificatele gratuite sunt Class 1, SHA2, 4096 biți. Există și posibilitatea alegerii SHA1/2048 biți, dar nu sunt recomandate, mai ales dacă vreți să obțineți A+ pe SSLLabs.com.

Continue reading

WordPress 4.0 „Benny”

Wordpress 4.0

Iată că, în cele din urmă, după o întârziere de aproximativ o săptămână față de data anunțată inițial, WordPress a ajuns la versiunea 4.0.

Zvonurile inițiale spuneau că noua versiune se va numi „Louis Armstrong” și va include Jetpack ca funcție implicită, fără a mai fi necesară instalarea modulului. Contrar acestor zvonuri, WordPress 4.0 poartă numele Benny, de la Benny Goodman, cântăreț de jazz.

Una dintre cele mai interesante funcții, cu care vine noua versiune, este posibilitatea de a include în articol conținut multimedia doar prin simpla introducere, pe o singură linie, a URL-ului către acel conținut. Un exemplu este în clipul video de mai jos (inclus și el astfel), unde puteți vedea cum, printr-un Copy/Paste al URL-ului unui clip YouTube, textul se transformă instant în clip video.

Continue reading

Primul smartphone complet flexibil

slinkyPrin 2005 se întâmpla Nokia Benelux Design Awards, un eveniment ce l-a adus în atenție pe Tamer Nakışçı, alături de viziunea sa asupra unui nou model de telefon.

Țin minte că, atunci când am văzut prima dată clipul de pe YouTube, am rămas uimit de ceea ce poate face telefonul respectiv. Și asta în perioada în care eu butonam un HTC Typhoon – primul meu smartphone. Deși prototip, telefonul pare mai realizabil azi decât în urmă cu 9 ani. Ecrane OLED flexibile, Corning Willow, LG G Flex sunt tehnologii ce astăzi le putem atinge, toate incluzând câte puțin din tehnologiile lui Nokia 888.

Și, când mă uit la clipul demonstrativ pentru Nokia 888, mă întreb dacă în 2015 vom vedea ideea lui Tamer Nakışçı pusă în practică și produsă pe scară largă.

Continue reading

« Older posts

© 2021 Din PTM în .ro

Theme by Anders NorenUp ↑