Ted 2: Prieteni pe viață

Ted 2 (2015)
Acest articol este mai vechi de 1 an.
Anumite informații s-ar putea să nu mai fie de actualitate.

Ted 2 (2015)Să vorbești cu jucăriile este ceva normal, mai ales când activitatea ta de zi cu zi presupune trezit, mâncat, julit genunchii prin spatele blocului ori jucat frunza și sticluța.

Jucăriile mele erau mașinuțele. De plastic sau de fier (lux, nenică!) – nu conta! „Vruuum, vruuum!” făceau ele pe modelul covorului din sufragerie, proaspăt inaugurat ca infrastructură de drumuri naționale și autostrăzi. Când eram copil, jucăriile de pluș aproape că nu existau. Aveam clasica basculantă tricoloră, câțiva călăreți cărora le rodeam cozile și creioanele colorate, ce-mi foloseau la exteriorizarea simțului meu artistic, pe pereții camerei, spre marea surprindere a părinților, atunci când își dădeau seama că sunt nevoiți să-l cheme din nou pe nenea care ne-a văruit casa.

Ted 2 este acel film pe care nu ți-ai dori să-l vadă copiii tăi. Este acel film în care bucuriile copilăriei prind viață. Viață de adult. Dacă ați văzut prima parte, probabil că știți deja la ce să vă așteptați: același ursuleț de pluș, cu aceleași obiceiuri mai mult sau mai puțin legale și același limbaj colorat, pe care, din nou, nu ai vrea să-l audă copiii tăi.

Povestea filmului se construiește odată cu trecerea minutelor: mai întâi vedem cum Ted și Tami-Lynn se căsătoresc. În ciuda aspectului SF, filmul încearcă să unească povestea tangențial cu logica și pune în prim-plan problema lui Ted: este om sau obiect? De aici urmează o lungă dezbatere pe subiect, finalizată cu o dezamăgire.

Atunci când povestea pare a fi salvată de Morgan Freeman, observăm că replicile sale sunt simple, deloc consistente, salvate însă de „aș vrea să îmi fac un pat din vocea ta” – o replică amuzantă, rostită de Ted.

ted2-prieteni-viata

Deși are momente „moarte”, timp în care minutele se scurg fără sens, filmul poate fi o bună alegere pentru un weekend ploios și o bere cu prietenii. Scene amunzate, unde veți râde copios, sunt destule, deci nu vă veți plictisi. Nu vă așteptați la o poveste și mai ales la una din care să rămâneți cu o idee de dat mai departe sau de scris în manualele de istorie. Ted 2 este un film ușor de digerat, care poate fi consumat oricând vreți să petreceți 2 ore de relaxare.

Filmul este distribuit de RoImage și poate fi văzut în cinematografe începând de mâine, 26 iunie 2015.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.