Type:Rider – istoria tipografiei într-un singur joc

Acest articol este mai vechi de 1 an.
Anumite informații s-ar putea să nu mai fie de actualitate.

typerider-typographic-videogame-bulkypix-arte

Type:Rider este unul dintre puținele jocuri care merită atenție și, mai ales, banii pe care dezvoltatorul îi cere pe aplicație.

Se recomandă ca fiind „o istorie a tipografiei într-un joc video”, dar este mult mai mult de atât! Este o aventură pe care nu o veți uita și care vă va încânta ochii și urechile într-un mod cum rar o face majoritatea jocurilor pentru telefoane mobile.

„Personajul” principal al acestui joc este ••. Nu, nu am omis nimic, personajul fiind chiar două puncte, cu care vei parcurge fiecare nivel și ale cărui mișcări fluide te vor atrage din primul minut!

Jocul este alcătuit din 10 părți, fiecare parte fiind dedicată unei bucăți de istorie a tipografiei, începând de la picturile rupestre, trecând prin perioada revoluțiilor științifice 1600-1800 și ajungând în zilele noastre, atunci când calculatoarele au preluat controlul. Fiecare dintre aceste perioade este prezentată într-un mod original, având numeroase detalii ce te vor atrage și te vor ține legat de telefon multe ore în șir.

De la fontul Gothic până la Helvetica, Pixel și chiar Comic Sans MS, cu ajutorul a două puncte vei învăța despre prima presă tipografică, nașterea cinematografiei, tipografia color și alte invenții în domeniu.

Unul dintre cele mai bune jocuri, disponibile pentru telefoanele mobile, este acum la un preț redus (~4,5 lei). Realizat de canalul cultural arte, în colaborare cu ex nihilo și dezvoltat de BulkypixType:Rider este jocul pe care nu merită să-l ratați!

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=5diWSBhtMO0]

Pentru ca aventura să fie (și) mai intersantă, un nivel secret vă așteaptă la final și vă va surprinde într-un mod plăcut, mai ales dacă sunteți niște adevărați internauți. Jocul costă mai puțin decât o bere și poate fi descărcat din Google Play sau iTunes sau pe calculator.

Sursa: Type:Rider @ arte.tv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.