Următoarele telefoane vor fi echipate cu procesoare Intel

Acest articol este mai vechi de 1 an.
Anumite informații s-ar putea să nu mai fie de actualitate.

Telefoanele cunoscute ca Smartphone și tabletele din ziua de azi sunt echipate cu procesoare bazate pe specificațiile și designul companiei britanice ARM Holdings PLC.

Aceste procesoare sunt recunoscute ca fiind foarte economice din punct de vedere al consumului de energie. În tot acest timp, Intel a dezvoltat linia de procesoare Atom, cu un consum foarte scăzut de energie, dar nesatisfăcător pentru a putea fi folosită în echiparea telefoanelor mobile și tabletelor.

Cu doar o săptămână în urmă, Technology Review (publicație a MIT) a testat un prototip de telefon echipat cu procesor Intel, nume de cod Medfield.

Stephen Smith, vice-președinte al Intel Architecture Group, a declarat că se așteaptă ca „aceste telefoane să fie disponibile începând cu prima jumătate a anului 2012”.

Procesorul Medfield este noul procesor din lina Atom de la Intel, dar cu un consum mult mai scăzut de energie, ceea ce îl face un foarte bun candidat pentru implementarea în următoarele telefoane produse de către companiile ce vor accepta oferta Intel.

Performanțele prototipului sunt, la prima vedere, extraordinare: poate reda filme Blu-Ray de calitate superioară și chiar poate face streaming către televizor cu acestea! Navigarea pe web este, de asemenea, foarte rapidă și fără blocaje. Sistemul de operare instalat este Android, versiunea Gingerbread, Ice Cream Sandwich fiind lansat abia luna trecută. Noile telefoane echipate cu Medfield vor beneficia de burst-mode pentru camera foto, mod ce le va permite capturarea a 15 cadre pe secundă, fiecare la o rezoluție de 8 Megapixeli.

Tehnologia de fabricație a procesorului este pe 32 nm, single chip, ceea ce îi conferă un real avantaj în fața procesoarelor folosite în prezent – ARM. Până acum, procesoarele Atom de la Intel nu foloseau tehnologia SoC (system-on-a-chip) ceea ce le plasa undeva în spatele rivalelor ARM, din cauza faptului că nu puteau fi la fel de compacte și eficiente ca acestea din urmă.

Modelul pe care îl puteți vedea în imaginea de mai sus este un model de referință pentru producătorii de dispozitive, astfel încât să îi poată ajuta în proiectarea viitoarelor telefoane echipate cu Medfield. Intel Phone este ușor, are un design interesant și este realizat aproape în întregime din materiale din plastic, folosind mai puțin metal și sticlă, ceea ce îl face foarte ușor și plăcut la atingere. Dimensiunile sunt asemănătoare cu cele ale iPhone 4S. Puteți observa prezența celor 4 butoane, specifice telefoanelor cu Android: Back, Menu, Home, Search. Un alt detaliu ce trebuie remarcat este faptul că acest telefon nu corespunde cerințelor Microsoft pentru telefoanele cu Windows. Acestea specifică faptul că telefonul trebuie să aibă doar 3 butoane, dintre care unul să reprezinte sigla sistemului de operare de la Microsoft, deci dacă producătorii vor dori un Windows Intel Phone, vor fi nevoiți să lucreze la reproiectarea acestuia.

Stephen Smith a declarat că în ianuarie 2012, la Consumer Electronics Show (CES), vom putea afla mai exact ce dispozitive vor fi echipate cu Medfield.

Intel a declarat faptul că performanțele prototipului sunt foarte bune, în comparație cu modelele existente pe piață, dar că specificațiile finale vor depinde strict de implementarea producătorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.