Acest articol este mai vechi de 1 an.
Anumite informații s-ar putea să nu mai fie de actualitate.

Cu scuzele de rigoare, am observat abia zilele astea că, pe 1 decembrie 2011, Mihaela Ivan a scris un articol legat de subiectul HIV/SIDA în care (printre alții) mă ruga să scriu și eu despre asta.

Cu puțin timp înainte am citit un al articol în care era vorba despre exact același subiect – HIV/SIDA. Mai exact faptul că infecția cu HIV nu este cauza îmbolnăvirii de SIDA. Deși o voi dezamăgi pe Mihaela, nu vreau să dezbat acest subiect sau să îl susțin, întrucât merg pe o idee mai veche, pe care, deși nu o mai țin minte cuvânt cu cuvânt, o țin minte și sună cam așa: „toate marile decoperiri ale lumii au fost susținute de o persoană sau un grup restrâns de persoane pe care ceilalți îi considerau nebuni”. Nu susțin ideea celor care cred că HIV nu este cauza SIDA, dar nici nu aș vrea să dezvolt o idee destul de controversată la nivel mondial.

Ca atare, vă rog să citiți articolul de aici și să urmăriți videoclipurile de mai jos. Judecați voi după cum credeți…

Riscul de transmitere HIV de la mamă la făt intrauterin sau la naștere în timpul travaliului este considerat ca fiind de 10-30%. În cazul mamelor infectate se poate reduce acest risc la 2% prin administrare de medicamente antiretrovirale, naștere prin operație cezariană și evitarea alăptării.

Sursa: Wikipedia România

Referințe

10 motive pentru care HIV nu cauzează SIDA

AIDS denialims (Wikipedia)

HIV (Wikipedia)