Windows 8 Developer Preview în imagini

Acest articol este mai vechi de 1 an.
Anumite informații s-ar putea să nu mai fie de actualitate.

Așa cum era și cazul, Microsoft a lansat Windows 8. Deocamdată doar Developer Preview. Un design nou, funcții noi, o altă abordare a sistemului de operare. Cât de adevărată este afirmația precedentă veți vedea citind acest articol…

Bineînțeles că mai întâi de toate, ca să îl puteți vedea cu proprii ochi, trebuie să îl descărcați de pe site-ul oficial MSDN . E chiar atât de simplu și nu e nevoie să faceți spam pe Google cu Windows 8 download sau Windows 8 Developer Preview Download.

Dacă nu aveți ceva mai bun de făcut, îl puteți instala pe orice calculator. Totuși, vă recomand să-l instalați într-o mașină virtuală. Cea mai cunoscută și folosită este VMWARE. Varianta 8 este cea mai recentă și singura de la VMWare care rulează Windows 8.

Instalarea Windows 8 Developer Preview a durat aproximativ 25 de minute, pe o mașină cu 1GB RAM, procesor cu 2 instanțe (Dual Core) și 40GB spațiu pe HDD. Mașina gazdă este un Core2Duo @ 3.06GHz, 4GB DDR2 1066MHz, 1,5TB SATA2 @ 300Mbps.

La instalare am selectat limba engleză ca limbă de instalare (și singura disponibilă, de fapt!), „Time and Currency format” pe Romanian, „Keyboard inputmethod” pe US.

După instalare mi s-au cerut câteva date la care am dat, cu încredere, clic pe NEXT (ceea ce NU vă recomand), date ce mă întrebau despre setările legate de instalarea dispozitivelor, browser, informații „anonime” raportate către Microsoft și legate de utilizarea sistemului de operare, a programelor, mai pe scurt – a întregului sistem de operare. Aici pot să spun că prevăd o mulțime de opțiuni date pe „OFF”.

Într-un final, după ce am ajuns la ecranul de sfârști de instalare, mi s-au cerut datele de autentificare la contul HoTMaiL (mai nou – Windows Live) pentru ca datele mele să fie salvate și păstrate în siguranță pe serverele Microsoft.

Prima problemă întâmpinată a fost faptul că nimic din ceea ce mi-a apărut pe ecran (aplicațiile alea pătrate/dreptunghice) nu pornea! Înafară de Desktop care, atunci când am dat clic, mi-a deschis vechiul desktop din predecesorul Windows 7. Cu excepția butonului Start (acum gri și pătrat), tot desktopul arată exact la fel ca în Windows 7!

Ceea ce mi s-a părut o greșeală din partea Microsoft a fost faptul că au transformat meniurile ferestrelor în meniuri de Office 2007/20010. Dacă în pachetul Office 2007/2010 m-am chinuit ceva timp până să regăsesc toate opțiunile și funcțiile, în Windows 8 pun pariu că voi sta la fel de mult ca să mă dumiresc cum stă treaba.

Următorul pas a fost „hai să-l stric!”. Se pare că ștergerea a tot ce era în System32 nici măcar nu l-a gâdilat pe bătrânul Windows, funcționând fără probleme. Nici ștergerea fișierelor din rădăcina HDD-ului nu au avut vreun efect. Cu excepția a câteva fișiere ce n-au putut fi șterse din cauză că erau deschise în acel timp (kernel, common controls etc.), cam tot ce am șters s-a șters! Logic, nu? 🙂

În final, vă las să admirați „noul” Windows 8, aflat la stadiul de Developer Preview. Până la varianta finală mă simt un pic dezamăgit de aspectul noii versiuni a acestui sistem de operare. S-a strigat linie. Continuăm până la BINGO!

4 / 5 stars     

4 Comments

 1. Link

  dragi prieteni, ati incercat macar sa instalati aceasta versiune beta? am o urma de indoiala ca nu….. asa ca va rog, pana sa faceti comm aiurea mai bine incercati-o sa vedeti ce-o poate duce nucleul, pana atunci multa sanatate….

  • Șerban

   Amice, cred că ai greșit blogul. Mai citește o dată articolul, mai vezi o dată pozele și apoi dă-ți cu părerea. Cred că asta ar fi ordinea firească.

 2. Cristi Mirt

  Știi seria aceea a sistemelor Windows? Windows 3.1 – Succes, Windows 95 – Failure și tot așa Windows Vista – Failure, Windows 7 – Succes și acum urmează Windows 8 – Failure. Fiindcă e un lucru nou și chiar dacă au atâția ani de experiență, nu ai cum să știi dacă utilizatorilor le va place sau nu și sigur vor fi multe ‘greșeli’, cum a fost și cu vista. Cel puțin asta cred eu. Am încercat să instalez Windows 8 pe un hard virtual (VHD), dar laptopul meu nu suportă boot de pe VHD. Așa că mai aștept puțin până fac un dual-boot 🙂

  • Șerban

   Vreau să cred că de când nu mai e Billică pe treabă, Microștift funcționează. Nu mă pronunț până nu văd varianta finală. Asta beta e așa cum e orice beta: varză! 🙂

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2021 Din PTM în .ro

Theme by Anders NorenUp ↑

%d blogeri au apreciat: