Deșteaptă-te în PREMIERă, de ZIUA IMNULUI!

Acest articol este mai vechi de 1 an.
Anumite informații s-ar putea să nu mai fie de actualitate.

Ca cetățean al unei țări ești obligat să-i cunoști legile și, mai ales, Constituția. Chiar dacă ai impresia, la început, că nu îți va folosi, să știi că e bine să cunoști măcar Constituția și ceva legi. Că pe toate nu ai de cum, doar nu ești avocat, judecător, președinte sau prim-ministru.

În schimb, atunci când faci parte din stat și, în plus, aspiri la funcția supremă, ești obligat să cunoști toate legile, inclusiv Constituția. Pentru unii dintre aceștia se pare că asta este opțional, așa se ajunge la situația în care, pe pagina de Facebook a primului-ministru apare o imagine ce vrea să reprezinte steagul României și o parte din imnul național – „Deșteaptă-te Române”. Adică asta:

Ziua Imnului Național - Victor Ponta

În primul rând, domnule Ponta, culorile drapelului sunt, în ordine, de la lance către margine, astfel: albastru, galben, roșu, conform Constituției României, articolul 12, alineatul 1:

(1) Drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu.

sursa: Președintele României – Constituția

și conform Monitorului Oficial al României, nr. 237/26 august 1994 [PDF].

Nu sunt un expert în legislație, dar sunt sigur că ați încălcat cel puțin o lege, fapt pentru care nu mă aștept să vă cereți scuze în mod public. Nu vă stă în fire. Dar măcar un elev al Liceului de Muzică „Dinu Lipatti” puteați consulta atunci când ați greșit și notele muzicale ale imnului țării al cărei președinte sperați să fiți.

ponta-ziua-imnului-steagSursa imaginii: Victor Ponta – Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.